Doe-je-best-beertje

17 aug

Klaas was al na twee maanden Brombeertje af. Helaas groeien zo’n kleine beertjes nog snel. Maar hij wou wel graag een nieuwe troetelberentrui. Het heeft een tijdje geduurd voor ik tijd en nickyvelours had. Het aanbod aan kleuren nickyvelours heeft de keuze van het beertje bepaald. Het werd een minder bekend exemplaar: Doe-je-best-beertje. De kleur en de tekening kon op ons beider goedkeuring rekenen. De naam stemde vooral mij hoopvol.

Ongeveer een maand geleden werd er in een facebookgroep een oproep gelanceerd om kinderkleding te verkopen in een veiling. De opbrengst ging naar Alissa, een klein meisje dat vecht tegen een hersentumor. Ik kreeg kippenvel toen ik haar verhaal las. En omdat ik al had gemerkt hoe populair de troetelberentruien zijn, plaatste ik er één in de veiling. Eén die nog gemaakt moest worden: de winnaar mocht de maat en de beer kiezen. Het werd nog een Brombeertje. Thijs is model van dienst. Sofie, veel plezier ermee!

En zo waren er hier tijdelijk drie verschillende beertjes in huis.

Ik kreeg al verschillende vragen om troetelberen op bestelling te maken. Daar heb ik echter de tijd noch de goesting voor. Maar om jullie toch een beetje te plezieren, volgt er later deze week een handleiding zodat je zelf aan de slag kan. Of aan de bomma, mama, schoonmama, … haar mouw kan trekken.

16 Reacties naar “Doe-je-best-beertje”

 1. Griet 17 augustus 2012 bij 22:21 #

  O, ik wist nog niets van dat meisje! Zo erg, zeg!
  En wat mooi van jou om iets te doen!!
  x

 2. JoChapeau 17 augustus 2012 bij 22:25 #

  Ma zo tof dat die toch zijn !!!

 3. Lotte De Wagter 17 augustus 2012 bij 22:33 #

  ik kijk al uit naar je handleiding 😉 weeral een mooi gelukt project!

 4. hilde@home 17 augustus 2012 bij 23:42 #

  die zijn echt wel tof en met héél hoog knuffelgehalte 😉

 5. Joke 17 augustus 2012 bij 23:48 #

  Ik zei het al, deze ook weer zoo mooi, zo verfijnd, zo net! Topwerk!

 6. Lorecreatief 17 augustus 2012 bij 23:49 #

  te schattig gewoon!

 7. liesbeth 18 augustus 2012 bij 03:37 #

  ik wil die handleiding ook, ik zie ze hier al in rondlopen 🙂 ik kan al niet wachten …

  • lies 18 augustus 2012 bij 09:53 #

   een perfecte troetelberentrui voor 1 september! Tof van je om een troetelbeer te veilen voor het goede doel, daar wordt vast grof op geboden!

 8. Nele 18 augustus 2012 bij 11:34 #

  Hihi, ik heb zo’n toffe en lieve vriendin bij wie ik gewoonlijk eens aan de mouw ga trekken als ik graag iets speciaals genaaid wil zien. 🙂 En de truien allebei weer geweldig mooi he!

 9. Nelleke 18 augustus 2012 bij 22:12 #

  Wauw mooi! Wie weet ga ik dat ook durven te maken. Chapeau voor de veiling!

 10. Kirsten 20 oktober 2012 bij 14:09 #

  Ik ben nog maar pas aan het naaien. Spijtig genoeg zijn de mooiste stoffen voornamelijk online te vinden, maar ik vind het moeilijk om steeds in te schatten wat voor stof het is. Kan je de namen eens noemen van uw verschillende stoffen die je gebruikt, en vermelden welk stukje het van de trui is? Bedankt alvast

  • An 20 oktober 2012 bij 15:51 #

   Als beginnende naaister is dit wel niet zo’n gemakkelijk project denk ik, vnl. omdat het allemaal rekstoffen zijn. De trui zelf is nickyvelours. De boorden zijn uit boordstof. De voering van de kap is gewone tricot (jersey). De pluche buik is langharige fleece. De tekening is flockfolie en deels geborduurd.

   • Kirsten 20 oktober 2012 bij 16:40 #

    Enorm bedankt! Ik ga mij nog niet aan een trui wagen 🙂 maar ik was vooral op zoek naar warme stoffen voor een dekentje, ik hoop dat mij dat lukt met rekbare stoffen.

 11. Ingrid 12 mei 2013 bij 20:32 #

  Even een vraagje … waar kan ik de handleiding/patroon ergens terugvinden? Mijn kleine spruit zal er dol op zijn moest hij er zo eentje krijgen …

  • An 12 mei 2013 bij 20:44 #

   Je vindt de handleiding op deze blog in een bericht van 19 augustus: ‘troetelberentrui: een handleiding’. Vergeet ons zeker geen foto te bezorgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: