Een nieuwe boekentas

6 apr

Een vreemde periode om over een nieuwe boekentas te bloggen?
Niet als ik volgende week een workshop geef waarin je je eigen exemplaar kan maken! Place to be: Madeline de Stoffenmadam in Lier. Eéntje voor een peuter die na de paasvakantie de eerste stapjes op de speelplaats zet? Of ééntje voor een kleuter, die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaat?

Dat laatste deed ik. Mijn kleine Klaas is zo klein niet meer en kruipt in september op de bankjes van het eerste leerjaar. Voor één keer ben ik eens goed op tijd klaar. Deze boekentas is eigenlijk al af sinds augustus.

IMG_9291

We gebruiken in de workshop de patronen van ‘Polka Dot Patterns’. Het patroon voor het kleuterboekentasje zit anders in elkaar dan dat voor de grote boekentas, maar beide zijn goed en duidelijk. Ik paste een paar kleine dingen aan om de boekentas helemaal naar mijn smaak te maken. In plaats van één grote zak, koos ik voor twee kleine zakjes, volgens de uitleg van Oon. Aan de sluitingen kwamen rode flapjes voor wat contrast. En rondom de klep, kwam een rode paspel.

IMG_9277

De stof kocht ik lang geleden en ik weet echt niet meer waar. Maar ik ben er helemaal verzot op. Toevallig vond ik bij Hotstof (het vroegere Koekepeertje) perfect passende tassenband. De sluitingen komen van Madeline de Stoffenmadam.
Vóór het knippen en naaien, kreeg de stof een badje in HG om ze waterafstotend te maken.

IMG_9256

Een naaimachine met een sterke motor is geen overbodige luxe door de versteviging met o.a. Decovil Light. En al werd er wel eens gevloekt, het resultaat maakt dat helemaal goed. Een zelfgemaakte boekentas geeft zoveel voldoening.
Naast de twee opzetzakjes, zijn er binnenin ook twee vakken. Die worden van elkaar gescheiden door een smal vak met rits. Ideaal om een centje of belangrijk briefje niet kwijt te spelen.

IMG_9322

Zin om ook een boekentas te maken? Geen zin in last-minute-stress? Dan is het nu het ideale moment! Dinsdag 14 april geef ik deze workshop in Lier. Bij het posten van dit bericht, zijn er nog twee plaatsjes vrij. Je kiest zelf voor het kleutermodel of de lagere-schooltas. Meer info vind je hier.

IMG_9253

 

 

12 Reacties naar “Een nieuwe boekentas”

 1. Laura B. da Lança 6 april 2015 bij 20:41 #

  Wauw!! Wat een zalige boekentas!

 2. jochapeau 6 april 2015 bij 20:47 #

  Die binnenkant vind ik precies nog het meest indrukwekkend !

 3. gerhildemaakt 6 april 2015 bij 21:06 #

  Mooi gemaakt! Stevig werkje, lijkt me.

 4. zus 1 6 april 2015 bij 21:29 #

  Heel mooi! Daar durf ik nu zelf niet aan te starten! Knap!
  Zus 1

 5. eva maria 7 april 2015 bij 02:14 #

  WAauw, An, dat vind ik nu echt geweldig. Zo perfect afgewerkt, alsof hij uit de winkel komt. En wat een leuke print op de stof!

 6. annelies lemkens 7 april 2015 bij 06:11 #

  Heel mooi, super stofke en wat een mooie trui! Fijne vakantie!

 7. Khadetjes 7 april 2015 bij 07:37 #

  Zo mooi op tijd dat ik er stress zou van krijgen – met eentje die in september ook een upgrade krijgt ;). Schoon, het plaatje is compleet af!

 8. inspinration 7 april 2015 bij 08:33 #

  Schitterend! Helaas is de workshop te ver voor mij.

 9. soft cactus 8 april 2015 bij 15:46 #

  Mooi exemplaar! Succes met de workshop.. 🙂

 10. zus 3 12 april 2015 bij 20:08 #

  geef je binnen twee jaar rond deze periode terug deze cursus, dan maak ik daar heel graag gebruik van voor mijn kleine meid die dan in september naar het eerste leerjaar gaat 🙂
  zus 3

  • An 12 april 2015 bij 20:09 #

   Je weet tot wie je je moet richten met die vraag 😉

 11. mina dotter 2 mei 2015 bij 18:59 #

  Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op al die zelfgemaakte boekentassen. Maar zie het toch niet zitten om er aan te beginnen. Schoontje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: