LECHAPERON (un)limited Lotte Martens textielbox (2)

21 jun

LECHAPERON (un)limited is a ‘slow shopping’ initiative in a fast moving world, that selects timeless and sustainable products.

Dit konden jullie enkele weken geleden al lezen in een blogpost van Joke.

Samen met Lotte Martens lanceerde LECHAPERON (un)limited een nieuw product: een textieldoos vol luxueuze stoffen met heerlijke texturen en prints.
(Meer info vind je hier.)

Joke ging reeds aan de slag met een prachtig lapje bont en met een doorstikte sweaterstof. Ik mocht aan de slag met deze Pattini basic: een wat stevigere geweven stof met een prachtige gouden bedrukking.

tas9

Bijna gelijktijdig met de lancering van de textieldoos, lanceerde een ander creatief talent een webshop met tassenbenodigdheden. Eén en één werd twee: Pattini basic en kurkleer mint werden ‘Meneer de Directeur’. Oftewel: de laptoptas uit Zo Geknipt 2.

Ik maakte de tas als cadeautje voor mijn (parttime)directeur bij Madeline de stoffenmadam. Ondertussen ken ik Nancy een beetje en ik wist dat zij de combinatie van mintkleurig leer en de mooie gouden bedrukking van de Pattini wel zou kunnen smaken. Dat ze zot is van dat kurkleer wist ik ook. Zo zot dat ze het sinds vandaag ook aanbiedt in de winkel en webshop. Diezelfde mooie kwaliteit, aangeleverd door K-bas.

tas18

tas6

‘Naait dat wel vlot, dat kurkleer?’, hoor ik u denken. ‘Awel, ja! Heel vlot zelfs.’ Ik gebruikte een gewone naald, maar voor meerdere lagen, zou ik wel een ledernaald gebruiken. De achterzijde van het leer is canvas en het geheel verwerkte even vlot als gewone canvas.

Het patroon van de laptoptas is ook niet zo moeilijk. De werkwijze staat mooi uitgeschreven in het boek. Als ik ‘Meneer de Directeur’ nog eens maak, ga ik wel één ding aanpassen: het flapje om de hoes te sluiten, mag gerust wat langer zijn. Nu is het een beetje trekken aan de flap om de velcrostrips mooi op elkaar te krijgen.

tas17

Om de mooie stof van LECHAPERON alle eer aan te doen, ging ik voor een gouden topstitching.
Elk meisje verdient een portie blingbling op haar verjaardag!

tas16

tas8

tas12

Nog drie dikke smakkerds, mijn liefste Mevrouw de Directeur!

Kurkleer: K-bas
Pattini basic: LECHAPERON (un)limited i.s.m. Lotte Martens
Patroon: Meneer de Directeur, ZoGeknipt2

8 Reacties naar “LECHAPERON (un)limited Lotte Martens textielbox (2)”

 1. Madeline de stoffenmadam 21 juni 2016 bij 21:43 #

  Mevrouw de directeur! Dat klinkt wel he! Moehahaha! 😉 Ik ben superblij met mijn meneer de directeur, zo chique dat hij is jong!
  En ik ben super content met jou, juf An! 🙂
  Mega dikke merci! xxx

 2. MamC 22 juni 2016 bij 08:34 #

  Mevrouw de directeur had er al over gestoeft toen ik vorige week bij haar in de winkel was 🙂 Ik kan haar alleen maar groot gelijk geven, het is een juweeltje!!

 3. majella 22 juni 2016 bij 19:19 #

  🙂 zooo mooi en stijlvol. ik ben fan.

 4. lunatiek 22 juni 2016 bij 19:48 #

  Wauw, chique!!

 5. liezewiezewoes 23 juni 2016 bij 07:46 #

  prachtige tas!

 6. withlovebyeva 23 juni 2016 bij 08:47 #

  Volgens mij word jij werknemer van het jaar 😉 (niet dat je dat sowieso al niet werd, maar nu nog meer!) Wat een prachtige combi!

 7. jochapeau 23 juni 2016 bij 09:29 #

  Mijn zoon leerde mij onlangs dat men tegenwoordig mevrouw de directeur of kortweg directeur moet zeggen en dat directrice uit den boze is (en meteen wordt afgestraft met een nota in de agenda …). Dikke proficiat aan jouw mevrouw de directeur ! Ik weet zeker dat je gescoord hebt met deze prachtige hoes !

 8. delphine 23 juni 2016 bij 18:21 #

  ik zag deze meneer de directeur al enkele dagen na de verjaardag van mevrouw de directeur en blij dat ze ermee was! Heel mooi geworden.
  Nu willen we allemaal uw baas worden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: